ام دی اف چیست و چه کاربردی دارد + مزایا و معایب MDF
یکی از محصولات چوبی که با داشتن ویژگی های خاص و منحصر به فرد و تنوع بالا در طرح و رنگ جایگزین فلز و چوب طبیعی شده، ام دی اف است. ورق های MDF از ذرات و ضایعات چوب طبیعی و یک روکش تشکیل شده که در ضخامت و کیفیت های مختلف تولید می شوند. همین امر سبب شده که در ساخت انواع کابینت، دکوراسیون خانگی، صنعتی و فروشگاهی، قرنیز، دکوراسیون حجم، تخت، میز، کمد و ... بتوان از این ورق های چوبی استفاده کرد.
در ادامه قصد داریم اطلاعات دقیق تری را در مورد ام دی اف، تاریخچه، نحوه تولید و انواع این محصول در اختیار شما قرار دهیم. پس چنانچه به این موضوع علاقه مند هستید ما را تا انتهای این مطلب همراهی فرمایید.
ام دی اف یا MDF چیست
MDF مخفف عبارت انگلیسی Medium Density Fiberboard و به معنای تخته فیبری با چگالی متوسط است. این ورق ها شباهت زیادی به نئوپان دارند؛ اما بسیار قویتر و شکیل تر از آن هستند. برطرف شدن معایب چوب طبیعی در این ورق ها، امکان شکل پذیری ساده، مقاومت و دوام زیاد، قیمت مناسب و داشتن سطح صاف و متراکم، این متریال را برای تولید هر سازه یا حجمی ایده آل و مناسب ساخته است. امروزه کمتر خانه یا محیطی را خواهید یافت که از MDF در ساخت دکور یا لوازم آن کمک گرفته نشده باشد.
با تاریخچه MDF آشنا شوید
ساخت ام دی اف و تولید انبوه آن به دهه هشتاد میلادی بر می گردد. آمریکا و اروپا اولین تولید کنندگان این متریال به شکل امروزی بودند. دکتر محمد رضا بالار صنعت ساخت MDF را به ایران وارد کرد. اولین کارخانه تولید این محصول در سال 1383 در بندر انزلی و بابلسر به بهره برداری رسید و مشغول به کار شد. ورق های ام دی اف موجود در بازار در حال حاضر هم تولید داخل بوده و هم از کشورهای همسایه نظیر ترکیه، اندونزی و تایلند وارد می شوند.
مراحل تولید ورق ام دی اف بشناسید
فرآیند تولید ورق ام دی اف در چهار مرحله زیر خلاصه می شود:
- آماده سازی اولیه چوب: کیفیت و دوام یک ورق ام دی اف به الیاف و خرده های چوبی ارتباط دارد که در مغز آن استفاده شده اند. در مرحله اول تولید، ابتدا ضایعات چوبی به واسطه آهنربا از ضایعات فلزی عاری می گردند. این ضایعات به قطعات بزرگ و پوسته های ریز شده دسته بندی می شوند. در ادامه این ضایعات، شسته شده و به کمک بخار گرم و نرم میشوند. خمیر حاصل شده از یک محور چرخان عبور کرده و فشرده و خشک می شوند. به تکه های چوب فشرده شده رزین اضافه میشود. این مخلوط با عبور از یک دستگاه تصفیه به متریال قابل استفاده تبدیل خواهد شد. در انتها به این الیاف کاتالیزور میافزایند.
- اعمال فشار و حرارت: آنچه از مرحله آمادهسازی اولیه چوب به دست آمده، داخل خشک کن شده و با روغن یا گاز گرم می شود. الیاف خشک شده به کمک رولهای اسکالپینگ تحت فشار قرار گرفته و به ورق هایی با ضخامت یکسان و یکنواخت تبدیل می شوند. میزان فشار پرس ها به واسطه کنترلرهای الکترونیکی تنظیم می شود تا ضخامت، چگالی و مقاومت ورق ام دی اف به حد مطلوب برسد.
- سنباده زنی: برای آنکه ورق، به اندازه کافی صاف و صیقل شود با کمربندهای ساینده سنباده زنی میشود. کاربید سیلیکونی، آلومینای زیرکونیا و اکسید آلومینیومبه دلیل داشتن سطوح ریزتر برای این کار مورد استفاده قرار می گیرند.
- مرحله پایانی: در پایان ورق ام دی اف آماده شده به اندازههای دلخواه برش خورده و لمینت میشود. در این مرحله ورق در میان دو رول حرکت می کند تا به دو طرف آن چسب زده شود. روکش ها با طرح و رنگ دلخواه با دستگاه لمینت به سطح تخته میچسبند.
انواع ورق ام دی اف
ورق های ام دی اف بر اساس فاکتورهای مختلف از جمله ضخامت، کارایی، رنگ و نوع مغزی قابل طبقه بندی هستند. همین امر این ورق ها را برای هر ساخت هر سازه یا حجم و هر کاربردی مناسب ساخته است. در ادامه به بررسی انواع MDF خواهیم پرداخت.
- از نظر ضخامت ام دی اف
ورق های MDF براساس ضخامت در کلاس های A,B قرار داده می شوند MDF کلاس A نوع نازک این ورق هاست که در ساخت کف پوش، دیوارپوش، پشت کابینت و رویه درب های چوبی مورد استفاده قرار می گیرند. محدوده ضخامت ام دی اف بین 3 الی 38 میلی متر است. متریالی که برای ساخت درب کمد و کابینت استفاده شده و بسیار کارایی دارد از ضخامت 16 میلی متر برخوردار است.
- از نظر کاربرد ام دی اف
MDF در مقایسه با چوب و فلز بسیار مقرون به صرفه است. این متریال در کارایی و محیط اجرایی، هیچگونه محدودیتی نداشته و در محیط های صنعتی و خانگی جای پای خود را به خوبی باز کرده است. امروزه از MDF در تولید کابینت آشپزخانه، میز، کمد و قفسه، طراحی دکوراسیون، ساخت لوازم چوبی، کفپوش، قرنیز، درب ها، چارچوب ها و ... استفاده می شود.
- از نظر رنگ ام دی اف
اگر برای انتخاب و خرید ام دی اف به فروشگاه ها یا کارگاه های مربوطه مراجعه کرده باشید با یک کاتالوگ کاملی از رنگ بندی این ورق ها مواجه شده اید. دنیایی از رنگ هایی که انتخاب را دشوار می سازند. برخی از این رنگ ها به شکل تیره و باز با طرح چوب همراه شده و حس حضور در جنگل و طبیعت را تداعی می کنند. برخی دیگر با رنگ های خاص و شاد برای اتاق کودک یا محیط های اداری مناسب شده اند. MDF ها با داشتن رویه های براق و مات نیز دست خریداران را در داشتن دکوراسیون و چیدمان خاص و بی نظیر به خوبی باز گذاشته اند.
- از نظر مغزی ام دی اف
در حالت کلی مغزی ورق ام دی اف از ضایعات و خرده های چوب طبیعی تشکیل شده است. کیفیت این مواد در ورق های مختلف متفاوت می باشد. جالب است بدانید که در برخی از MDF ها از مغزی های دافع حشرات استفاده می شود. برخی مغزی ها از مقاومت بالاتری برخوردار بوده و در برابر مواد اسیدی، شیمیایی، رطوبت، گرما، سرما و .... مقاومت بیشتری را از خود به نمایش می گذارند. این ویژگی ها به مواد اولیه ای که در تولید مغزی ام دی اف استفاده شده بستگی دارد.
انواع نوارهای کاربردی در ام دی اف
MDF در نقطه برش فاقد روکش است. این امر مقاومت و دوام فیبر را کاهش داده و به زیبایی ظاهر آن نیز لطمه وارد می سازد. اینجاست که نوار های لبه، کارایی پیدا خواهند کرد. سازندگان، بر اساس طرح و جنس صفحه ام دی اف از نوارهای مناسب استفاده می کنند. نوارهایی ساخته شده از چوب طبیعی یا نوارهای PVC که بیشترین کارایی و دوام را دارند.
ابعاد و ضخامت استاندارد در ورق ام دی اف
بر اساس استاندارد جهانی، رایج ترین و متداول ترین ورق های MDF در ابعاد 2440 در 1220 میلی متر، 3050 در 1220 میلی متر و 3660 در 18300 میلی متر تولید و عرضه می شوند. این ابعاد دست سازندگان را در ساخت انواع سازه ها و مصنوعات چوبی به خوبی باز گذاشته و از دور ریزی و هدر رفت متریال تا حد زیادی پیشگیری خواهد کرد. این ورق ها در ضخامت های 3، 6، 9، 12، 15، 18 و 25 میلی متر به فروش می رسند تا بتوانند نیاز هر خریدار را به خوبی برآورده سازند.
انواع طرح های ورق ام دی اف سالینو چوب چیست
هر یک از طرح های جذاب و متنوع ورق های ام دی اف سبک معماری داخلی شما را به زیبایی و به شکلی متفاوت به تصویر خواهند کشید. این طرح ها در گالری وب سایت سالینو چوب به ساده ترین روش قابل مشاهده و انتخاب هستند. کافی است سری به این فروشگاه اینترنتی زده و با مقایسه ظاهر و ویژگی های این ورق ها محیط خانه یا کار خود را رنگ و لعابی نو ببخشید.
از جمله طرح های ورق ام دی اف موجود در وب سایت سالینو چوب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اگر به دنبال طرحی از MDF هستید که بیشترین شباهت را به چوب طبیعی داشته و به سازه شما جذابیتی بی مثال بخشد، ورق ام دی اف طرح برجسته بهترین پیشنهاد برای شماست. این محصول با داشتن روکش هایی با برجستگی ها و فرورفتگی های زیبا، کابینت آشپزخانه، کمد یا دیوار پوش شما را شیک، مدرن و سه بعدی به نمایش می گذارد.
از دیگر طرح های جذاب ام دی اف می توان به طرحی بتن آن اشاره کرد. این محصول دیوار، کف پوش ها و کابینت های شما را جذاب تر می سازد. ورق MDF طرح بتن در رنگ های تیره و روشن در دسترس قرار دارند.
از دیگر طرح های جدید و پرطرفدار، ام دی اف سوزنی است. این طرح از تنوع رنگ بالایی برخوردار بوده و سازه ها، دکوراسیون و کابینت ها را به شکلی متفاوت و شیک به نمایش می گذارد.
برای آشپزخانه ها یا محیط های کوچک استفاده از ورق MDF براق، با انعکاس بالا و درخشندگی خیره کننده ای که دارد، بهترین انتخاب خواهد بود. امروزه از رنگ سفید یا خاکستری این محصول برای بزرگتر نشان دادن آشپزخانه و افزایش نور محیط و برای خانه هایی به سبک مدرن بیشتر استفاده می شود. MDF هایی از این نوع جنس اکریلیک یا پی وی سی داشته و از مقاومت بالایی در برابر رطوبت برخوردار هستند.
همچنین ورق ام دی اف طرح برفی نیز از سایر محصولات سالینو چوب می باشد.
موارد تاثیر گذار در قیمت ورق ام دی اف
وجود تنوع زیاد در ورق ام دی اف، دامنه قیمت این محصول را گسترش داده است. به همین دلیل خریداران قادرند بر اساس نیاز و بودجه ای که در اختیار دارند، گزینه مناسب را برگزینند. برند محصول و کشور سازنده، ضخامت، کیفیت، نوع روکش ام دی اف و نوار لبه از جمله عوامل تاثیر گذار بر قیمت ورق ام دی اف هستند. هر چه کیفیت ورق بالاتر باشد قیمت آن نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در تولید ورق های MDF با مصارف خاص از متریال مرغوب تر و تکنولوژی بالاتری استفاده می شود. همین امر قیمت نهایی محصول را افزایش خواهد داد. با کلیک روی لینک قیمت ورق ام دی اف از آخرین بروزسانی ها مطلع شوید.
جمع بندی
ام دی اف امروزه به یکی از متداول ترین متریال برای تولید مصنوعات چوبی در مصارف خانگی و صنعتی تبدیل شده است. دلیل این محبوبیت، ویژگی های منحصر به فرد، دوام بالا، تنوع زیاد در طرح و رنگ و زیبایی این محصول است. ساخت سازه های چوبی، طراحی دکوراسیونی با طرح و رنگ خاص و دلفریب و ساخت کمد یا کابینت های به سبک مدرن یا کلاسیک با این ورق ها به سادگی امکان پذیر شده است. چنانچه قصد خرید ام دی اف دارید به گالری بزرگ و دیدنی وب سایت سالینو چوب سری بزنید. ما برای هر سلیقه و خواسته ای گزینه های مناسب را در نظر گرفته ایم. کارشناسان این مجموعه در طول هفته پاسخگوی نیاز و سوالات خریداران هستند. کافی است از طریق شماره های تماس با این مجموعه بزرگ و باسابقه در ارتباط باشید.
ارسال دیدگاه لغو پاسخ
پستهای مرتبط
انواع روکش ورق ام دی اف با کاربرد آنها را بشناسید
ورق های ام دی اف به عنوان یکی از پرطرفدارترین مصالح در صنایع چوب و…
صفحه کابینت ام دی اف چیست و چند نوع دارد
صفحه کابینت، نقطه کانونی آشپزخانه است. این صفحه با ترکیب زیبایی و کارایی، به آشپزخانه…
انتخاب بهترین ورق ام دی اف برای کابینت آشپزخانه
کابینت ها را می توان از اصلی ترین المان های موجود در آشپزخانه دانست که…
بهترین روشهای نگهداری از کابینت ام دی اف
کابینتهای ام دی اف امروزه یکی از کابینتهای پرطرفدار هستند که انواع مختلفی دارند. این…